Praktijkinfo

ErgoQ biedt ergotherapeutische zorg aan volwassenen en ouderen.

Wanneer de gezondheid iemand in de steek laat, kan dit grote invloed hebben op zijn of haar dagelijkse functioneren. Toch willen mensen graag de regie in eigen hand hebben en blijven meedoen in de maatschappij. Zelf boodschappen doen, het huishouden verzorgen of een maaltijd bereiden zijn slechts enkele voorbeelden. Doordat mensen steeds vaker en langer thuis blijven wonen verschuift deze hulpvraag naar de eerstelijnszorg. ErgoQ speelt in op deze verandering en biedt doelgerichte therapie in elke gewenste situatie, in huis of in de directe omgeving.

ErgoQ richt zich niet alleen op de moeilijkheden die iemand ervaart in het dagelijks leven, maar juist ook op de mogelijkheden en sluit aan bij wat voor de cliënt belangrijk is. Het doel is het samen met de cliënt vinden van een oplossing of creëren van een optimale situatie. Dit kan zijn door cliënten te trainen, adviseren of door hulpmiddelen of voorzieningen aan te vragen.

ErgoQ werkt samen met de cliënt aan het zo optimaal mogelijk uitvoeren van een voor hem of haar betekenisvolle activiteit.

Wij werken onder een dak samen met:

  • Fysiotherapeuten;
  • Psychologen;
  • Dietisten.